Vadegust
Els aliments recomanats per combatre la grip i el refredat

Sembla que aquests són dies de grips i refredats, ja que hi ha molta gent que està patint aquestes patologies. Doncs bé, hi ha alguns aliments que ajuden especialment a combatre els seus símptomes i ajuden a que et recuperis abans. De fet, seguir una alimentació equilibrada i saludable és transcendental per a prevenir aquest tipus de malalties.

“Els aliments que contenen un alt contingut de nutrients, que siguin de bona qualitat i fàcil digestió contribueixen a mantenir un sistema immunitari fort i sa. Per això, durant un refredat és important portar una dieta equilibrada i rica en verdures, hortalisses i fruites amb l’objectiu de disminuir els símptomes i evitar complicacions”, assenyala Natalia Galán, nutricionista de BluaU de Sanitas, i tal i com recull OK Diario.

I aquests són alguns dels aliments imprescindibles:

All: és un aliment antibacterià que conté propietats antitosives, expectorants i mucolítiques, ideals per a combatre un refredat. També està compost per alicina, un antisèptic que redueix les infeccions i minimitza la congestió nasal.

Carabassa: rica en betacarotens (pigments orgànics que es transformen en vitamina A quan són absorbits per l’organisme), els seus nutrients augmenten les defenses i protegeixen davant els virus. En cas d’al·lèrgia es pot substituir sense problema per la pastanaga, perquè els seus beneficis són molt similars.

Ceba: una de les seves propietats principals és la quercetina, un antibiòtic natural que actua com a antiinflamatori i antioxidant. A més, en tractar-se d’un remei expectorant, dilueix la mucosa.

Alls i cebes | Pixabay
Alls i cebes | Pixabay

Ou: aporta minerals com el zinc o el seleni que reforcen el sistema immunològic. És recomanable consumir 2 o 3 per setmana per a no mancar dels seus nutrients, la qual cosa intensifica les possibilitats de contreure un refredat.

Gingebre: suavitza els signes de congestió netejant el tub respiratori i desfent les flegmes gràcies a les seves propietats analgèsiques, antipirètiques i antibacterianes. Afegint mel i llimona es pot obtenir una infusió molt beneficiosa per a lluitar contra la grip.

Kiwi: gràcies a les seves propietats antioxidants és capaç de prevenir infeccions i, gràcies al seu alt nivell de vitamina C (el doble que el d’una taronja), afavoreix l’absorció de ferro, la qual cosa reforça el sistema immune.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa