Vadegust
Els aliments que pots pujar a l’avió i que no te’ls confisquin

Ja és estiu i també època de vacances. I ara que la situació s’ha normalitzat una mica, són molts els que han decidit agafar un avió i marxar de vacances a veure una altra ciutat o país. Per això, ‘Ok Diario‘ publica un recull on s’especifica quins aliments pots portar a l’avió i que no te’ls confisquin. En aquest sentit, actualment pràcticament totes les companyies aèrees apliquen les mateixes normes i la qüestió té més a veure amb les lleis duaneres que amb el fet en si de viatjar amb una maleta plena de menjar.

Menjar sec i menjar líquid

Pots pujar a l’avió tot tipus de menjar sec. Per exemple pots pujar un entrepà, o també unes galetes o una bossa de patates, però en el cas que el menjar porti líquid o sigui semilíquid -com pot ser un pot d’olives, un de nutella o un iogurt-, és possible pujar-los però sempre que no sobrepassin els 100 ml (que equival a un quilo de pes).

Menjar per a nadons i altres aliments essencials

En el cas que pugis amb menjar de nadó, tant llet en pols o biberons amb llet o aliments que estan justificats per necessitats mèdiques, estan del tot permesos i a més no hi ha cap restricció de pes o quantitat, és a dir, poden sobrepassar els 100 ml.

Unes maletes en una imatge d’arxiu | Pixabay

Menjar a l’avió fora d’Europa

I en el cas que viatgis a països que estan fora d’Europa, especialment Austràlia, els Estats Units i el Japó, millor que t’informis bé i declaris tot el menjar que hagis de portar perquè no et vegis amb problemes en les duanes o que fins i tot et facin pagar una multa. En aquests països per exemple, i per motius de salut i altres riscos, no és possible introduir determinats productes o aliments frescos com la fruita, a Austràlia; o la carn i els lactis als Estats Units. Al Japó, en canvi, els prohibeixen més per un motiu tan sorprenent com la radioactivitat que poden tenir certs aliments.

Llavors, fruita seca, i algunes verdures poden ser “sospitoses” a les duanes d’aquests països, de manera que és millor evitar-se sorpreses i declarar-ho tot abans de pujar a l’avió. I, evidentment, informar-se bé sobre l’aliment en qüestió per si de cas està completament prohibit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa