Vadegust
Els aliments que et permetran alleujar el dolor d’estòmac

Som el que mengem. I tant pot ser que el que ingerim ens senti malament com que, ben al contrari, ens ajudi a recuperar-nos d’algun mal. I hi ha alguns aliments que són addients per alleujar el dolor d’estòmac. Són els següents, tal i com publica Ok Diario:

Arròs blanc (millor bullit)

És una de les primeres coses que ens donen quan ens fa mal la panxa. Entre altres, és fàcil de digerir i pot ajudar a absorbir l’excés d’àcid a l’estómac.

Papaia

Es tracta d’una fruita que permet alleujar la indigestió, estimular la digestió i combat el restrenyiment. El veritable poder de la papaia es troba en els enzims papaina i la quimopapaina, que permeten descompondre les proteïnes i calmar l’estat de l’estómac a través de la secreció d’àcids saludables. Encara que no tingui molta tradició a Espanya, cada vegada resulta més senzill trobar-la en les fruiteries i centres comercials.

Plàtans

Aporten quantitat de vitamines i minerals. Rics en potassi, és una de les característiques per a reduir la inflamació i la irritació en l’estómac.

Te de camamilla

Alleuja els espasmes musculars en l’estómac i també redueix la inflamació.

Pomes verdes | Pixabay
Pomes verdes | Pixabay

Gingebre

Està demostrat a través de diferents estudis que el gingebre és un gran remei per a controlar les nàusees i per a ajudar en la salut digestiva. El màxim que has de prendre al dia d’aquest producte són 4 grams. Es pot consumir de diferents maneres, ja sigui mastegant un petit tros de gingebre fresc o en pols amb un got d’aigua.

Iogurt

És un dels aliments més saludables. Entre altres, té probiòtics, que poden ajudar a restaurar l’equilibri de bacteris saludables en el tracte digestiu i reduir la inflamació. A més de diversitat de minerals i vitamines bones per a la flora intestinal.

Pomes al forn

L’altra fruita que ajuda a a combatre els problemes estomacals, a més del plàtan, són les pomes. Sobretot, per ser una font rica de pectina, que permet contenir els símptomes de la diarrea. Perquè ens resulti més fàcil de digerir optarem per preparar-la al forn o al microones, que estarà més tova i es podrà assimilar millor. És un gran remei contra les molèsties estomacals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa