Vadegust
Aliments normals a casa nostra i que estan prohibits en altres països

Potser no t’ho has plantejat mai, però sí, hi ha aliments que són normals a casa nostra i que estan prohibits en altres països. La gastronomia té aquestes coses. Vols saber quin són aquests aliments? Per exemple, tal i com publica Ok Diario, el paté de fetge és considerat un aliment gurmet al nostre país. Però, tot i això, el seu consum està terminantment prohibit a Califòrnia, Polònia, Israel, Dinamarca i Itàlia. El veto es deu a motius ètics, i les autoritats al·leguen la forma en la qual es tracta als animals per a obtenir aquest aliment.

Els colorants alimentaris artificials són presents en molts dels aliments que consumim diàriament. A Espanya són un derivat del petroli considerat apte, però en altres països com Àustria, Gran Bretanya, Noruega o Finlàndia, en prohibeixen la seva comercialització.

La popularitat de les llavors de rosella ha crescut com l’escuma a l’estat espanyol en els últims anys. Es poden comprar en herbolaris i botigues especialitzades, i els experts assenyalen que el seu consum moderat és 100% segur per a la salut. No obstant això, es consideren una droga a Singapur. També estan prohibides a Aràbia Saudita, en aquest cas per motius religiosos.

Caviar | Pixabay

El caviar de beluga és un dels aliments més cars del món. El preu per una llauna de 100 grams pot assolir els 500 euros. Tot i això, l’esturió està en perill crític d’extinció, així que les autoritats dels Estats Units han prohibit la venda del caviar de beluga per a preservar l’espècie.

El llobarro és un dels peixos més consumits a casa nostra. Igual que passa amb l’esturió, la probabilitat que el llobarro acabi extingint-se en les pròximes dècades és molt alta segons els científics. Per aquest motiu, Bèlgica, Gran Bretanya i els Estats Units prohibeixen el consum d’aquest peix.

El salmó és un dels peixos més saludables que existeix, amb un alt contingut en vitamines, minerals i àcids grassos Omega 3. A Austràlia i Nova Zelanda no es pot vendre salmó de piscifactoria a causa de l’impacte mediambiental d’aquesta mena d’instal·lacions. A més, es considera que redueixen de manera notable la qualitat nutricional del salmó.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa