Potser no t’ho has plantejat mai, però sí, hi ha aliments que són normals a casa nostra i que estan prohibits en altres països. La gastronomia té aquestes coses. Vols saber quin són aquests aliments? Per exemple, tal i com publica Ok Diario, el paté de fetge és considerat un aliment gurmet al nostre país. Però, tot i això, el seu consum està terminantment prohibit a Califòrnia, Polònia, Israel, Dinamarca i Itàlia. El veto es deu a motius ètics, i les autoritats al·leguen la forma en la qual es tracta als animals per a obtenir aquest aliment.
Els colorants alimentaris artificials són presents en molts dels aliments que consumim diàriament. A Espanya són un derivat del petroli considerat apte, però en altres països com Àustria, Gran Bretanya, Noruega o Finlàndia, en prohibeixen la seva comercialització.
La popularitat de les llavors de rosella ha crescut com l’escuma a l’estat espanyol en els últims anys. Es poden comprar en herbolaris i botigues especialitzades, i els experts assenyalen que el seu consum moderat és 100% segur per a la salut. No obstant això, es consideren una droga a Singapur. També estan prohibides a Aràbia Saudita, en aquest cas per motius religiosos.

El caviar de beluga és un dels aliments més cars del món. El preu per una llauna de 100 grams pot assolir els 500 euros. Tot i això, l’esturió està en perill crític d’extinció, així que les autoritats dels Estats Units han prohibit la venda del caviar de beluga per a preservar l’espècie.
El llobarro és un dels peixos més consumits a casa nostra. Igual que passa amb l’esturió, la probabilitat que el llobarro acabi extingint-se en les pròximes dècades és molt alta segons els científics. Per aquest motiu, Bèlgica, Gran Bretanya i els Estats Units prohibeixen el consum d’aquest peix.
El salmó és un dels peixos més saludables que existeix, amb un alt contingut en vitamines, minerals i àcids grassos Omega 3. A Austràlia i Nova Zelanda no es pot vendre salmó de piscifactoria a causa de l’impacte mediambiental d’aquesta mena d’instal·lacions. A més, es considera que redueixen de manera notable la qualitat nutricional del salmó.