Vadegust
Els sis aliments que no has de menjar si no vols patir una intoxicació

Si alguna vegada has patit una intoxicació alimentària, sabràs com de malament es passa. I si no n’has tingut mai cap, t’assegurem que no voldries passar mai pel malestar que se sent. I és per aquest motiu que un expert en intoxicacions alimentàries detalla quins són els aliments que no hauries de menjar mai per tal d’evitar intoxicar-te.

Segons publica ‘Ok Diario’, la llista amb aquests sis aliments l’ha realitzat Bill Marler, un advocat que demanda a cadenes de restaurants per brots de virus transmesos per aliments com a E.coli (Escherichia coli) i norovirus.

Marler és un expert en el camp de les intoxicacions alimentàries i al llarg de la seva carrera com a advocat ha guanyat més de 800 milions de dòlars en reclamacions als seus clients. Gràcies a tota aquesta experiència, es va adonar que hi ha alguns aliments que simplement tenen massa risc menjar-ne. Són els següents:

Ostres crues

Poden ser un dels obsequis més deliciosos de l’oceà, però els casos d’intoxicació alimentària directament relacionats amb els mariscos crus van en augment. La raó es deu a l’escalfament global i a l’augment de la temperatura de la mar, que promouen el creixement microbià que, al seu torn, es traspassa a la cadena alimentària i, pel fet que les ostres es mengen crues, directament al teu cos.

Com cuinar ostres de manera segura? Els xefs sempre suggereixen bullir les ostres sense pela durant 3 minuts, fregir-les en oli a 190 °C durant 10 minuts o cuinar-les a 232 °C durant 10 minuts.

Baies i fruites pretallades

Evita-les costi el que costi. No només són completament inútils i no ofereixen res més que costos més alts i més envasos, sinó que el processament addicional per a tallar aquestes fruites en trossos significa que passen per més mans i tenen una cadena alimentosa més llarga, cosa que significa que hi ha més possibilitats que la contaminació entri a la bossa.

Cal rentar la fruita abans de menjar-la? Totes les fruites han de rentar-se i minuciosament amb aigua corrent, sense detergent ni sabó, fins i tot si tens la intenció de treure la pela. Els microbis i els bacteris poden contaminar la polpa de la fruita quan la talles.

Brots de soia crus

Els brots de soia crus han estat responsables d’una sèrie de brots de salmonel·la en els últims anys, ja que els climes càlids dels països on es conreen acostumen a fer que siguin vulnerables als brots bacterians.

És segur menjar brots de soia crus? Els brots de soia són segurs per a menjar crus, però primer han de rentar-se bé. Els nens, les dones embarassades i les persones amb sistemes immunològics compromesos han d’evitar menjar-los crus.

Un plat d'ostres | Pixabay
Un plat d’ostres | Pixabay

Bistec poc fet

A molts els encanten els bistecs crus, però la desafortunada veritat és que els bistecs crus o semi-crus poden contenir bacteris nocius. Per descomptat, això podria ser un “escull culinari” contra el qual molts xefs estarien disposats a morir, però des del Departament d’Agricultura dels EUA es recomana no menjar ni provar carn crua o poc cuita.

Ous crus

Les dècades de 1980 i 1990 van estar plenes de brots de salmonel·la, que molts encara recorden avui. Tot i que el risc és molt menor ara que abans, els ous crus encara representen un risc. Especialment per a ancians, immunodeprimits i dones embarassades.

Llet sense pasteuritzar

La llet crua ha experimentat un auge en popularitat en els últims anys, però el problema és que la llet sense processar és un dels aliments amb més risc que es poden consumir. De fet, la llet sense pasteuritzar pot ser un vehicle per a bacteris nocius com a gèrmens, inclosos Brucella, Campylobacter, Cryptosporidium, E.coli, Listeria i Salmonel·la. Això s’aplica a la llet crua de vaca, ovella i cabra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa