Els robatoris als supermercats estan a l’ordre del dia, però el que la gent potser no sap és que hi ha diferències substancials entre els productes que més es roben en funció del territori. El 40% del que es roba als supermercats són aliments, tal i com mostra l’informe de The Source Tagging Company (STC), una empresa especialitzada en sistemes de protecció de producte en el punt de venda, que després de realitzar un estudi ha assenyalat els articles que més es roben en cada territori de l’Estat, tal i com recull ‘La Vanguardia‘.
A Catalunya, s’emporten cava; a Galícia, el polp; els andalusos són més de formatge, i a Cantàbria, de llagostins i gambes. A Ceuta i Melilla, com a Extremadura i Múrcia, roben oli d’oliva verge extra, a les Illes Balears, licors típics de la seva terra; i a Madrid… És curiós, però prefereixen el gelat, com també passa a València.
Tot i que cada territori té les seves preferències, els productes que més es roben en tot l’estat són els ibèrics, els licors, la tonyina o el vi. A més, l’estudi reflecteix que els aliments més triats pels lladres són els gurmet, com els autòctons i els característics de la dieta mediterrània.

Productes més robats per territori
Andalusia: Formatge
Aragó: Carnisseria selecta
Astúries: Polp
Canàries: Licors i vins canaris
Cantàbria: Gambes/llagostins
Castella-la Manxa: Formatge
Castella i lleó: Canyes de Llom
Catalunya: Cava
Ceuta i Melilla: Oli
Comunitat de Madrid: Gelat
Navarra: Fruita seca
País Valencià: Gelat
Extremadura: Oli
Galícia: Polp
Illes Balears: Licors del territori
La Rioja: Xocolata
País Basc: Polp
Murcia: Oli