Vadegust
Els aliments més robats en cada territori de l’Estat

Els robatoris als supermercats estan a l’ordre del dia, però el que la gent potser no sap és que hi ha diferències substancials entre els productes que més es roben en funció del territori. El 40% del que es roba als supermercats són aliments, tal i com mostra l’informe de The Source Tagging Company (STC), una empresa especialitzada en sistemes de protecció de producte en el punt de venda, que després de realitzar un estudi ha assenyalat els articles que més es roben en cada territori de l’Estat, tal i com recull ‘La Vanguardia‘.

A Catalunya, s’emporten cava; a Galícia, el polp; els andalusos són més de formatge, i a Cantàbria, de llagostins i gambes. A Ceuta i Melilla, com a Extremadura i Múrcia, roben oli d’oliva verge extra, a les Illes Balears, licors típics de la seva terra; i a Madrid… És curiós, però prefereixen el gelat, com també passa a València.

Tot i que cada territori té les seves preferències, els productes que més es roben en tot l’estat són els ibèrics, els licors, la tonyina o el vi. A més, l’estudi reflecteix que els aliments més triats pels lladres són els gurmet, com els autòctons i els característics de la dieta mediterrània.

Dues copes de cava | Pixabay
Dues copes de cava | Pixabay

Productes més robats per territori

​Andalusia: Formatge

Aragó: Carnisseria selecta
​​
Astúries: Polp
​​​
Canàries: Licors i vins canaris
​​
Cantàbria: Gambes/llagostins
​​
Castella-la Manxa: Formatge
​​
Castella i lleó: Canyes de Llom
​​
Catalunya: Cava
​​
Ceuta i Melilla: Oli
​​
Comunitat de Madrid: Gelat

Navarra: Fruita seca

País Valencià: Gelat

Extremadura: Oli
​​
Galícia: Polp

Illes Balears: Licors del territori

La Rioja: Xocolata

País Basc: Polp

Murcia: Oli

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa