Vadegust
Els aliments més inflamatoris i per què els has d’evitar

És conegut per tothom que hi ha aliments que són millors per a la salut que d’altres. I, entre els dolents, n’hi ha que tenen efecte inflamatori i que caldria evitar. Hi ha un tipus d’inflamació que es coneix com a inflamació crònica de baix grau i que, amb el temps, pot desembocar amb patologies més greus.

Les causes de la inflamació de baix grau són diverses. La nutricionista clínica Blanca García-Orea Haro explica al llibre Dime qué como ahora (Grijalbo), i que recull Rac1, que els orígens més habituals d’aquest tipus d’inflamació són: el sedentarisme, l’alcohol, el tabac, l’estrès crònic, el mal descans i la mala alimentació.

Els aliments més inflamatoris

García-Orea Haro explica al llibre que els aliments ultraprocessats són els més inflamatoris. Aquests són els més destacats:

  • sucs
  • melmelades
  • galetes
  • cereals 
  • iogurts de sabors
  • refrescos
  • xocolata amb llet 
  • farines refinades
  • brioixeria industrial
  • pa blanc
  • greixos fregits i oxidats
  • carns ultraprocessades com les salsitxes o la mortadel·la 
Una galeta Maria | Wikipedia
Una galeta Maria | Wikipedia

Cal evitar al màxim, com ja sabem, aquest grup d’aliments i limitar-los a un cop per setmana, segons les recomanacions d’aquesta especialista. 

Ara bé, també hi ha altres aliments proinflamatoris, explica, com el blat i els lactis (no fermentats).

Per altra banda, els aliments antiinflamatoris, que cal prioritzar i potenciar en la nostra alimentació són: 

  • fruites
  • verdures
  • llegums
  • fruita seca i llavors
  • tubercles 
  • carn de qualitat 
  • peix blau i blanc
  • ous
  • lactis fermentats (iogurt natural i formatges)
  • oli d’oliva verge extra en cru
  • espècies 
  • cacau pur

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa