Vadegust
Els aliments que més ennuegades produeixen en menors de 5 anys

Pares i mares, pareu atenció, sobretot pels dies que s’apropen. El raïm és el tercer aliment que més asfíxies provoca en nens menors de cinc anys, darrere de les salsitxes i els caramels, segons la Societat Espanyola d’Otorrinolaringologia i Cirurgia de Cabeza Cuello (SEORL-CCC), que recomana extremar les precaucions del seu consum sobretot en nens menors de 5 anys i en persones majors de 65, els més vulnerables a patir asfíxia.

Aquesta fruita comparteix amb les salsitxes la característica de ser un aliment tou amb una pell suau i una cosa flexible, i amb els caramels la seva forma perfecta per a quedar-se encaixada en la gola dels més petits.

Un grapat de caramels | Pixabay

Així, aconsellen no donar raïm als nens per la grandària de les seves vies respiratòries, pel reflex de deglució immadur i per la seva dentadura incompleta. També han d’anar amb compte amb elles els majors de 65 anys i els qui pateixen disfàgia, un trastorn de la deglució que consisteix en la dificultat per a mastegar o empassar i que afecta a més de dos milions d’espanyols.

Les dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE) de l’any 2020 reflecteixen que les ennuegades accidentals van ocasionar 2.511 morts, de les quals l’11% es produeixen per la ingesta d’aliments. Amb aquestes dades, les ennuegades i sufocació accidental són ja la segona causa de mort accidental a l’Estat per darrere de les caigudes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa