Vadegust
Vitamina D: els aliments que cal menjar per tenir-ne uns bons nivells

De Vitamina D li’n falta a una gran part de la població. Potser no ho saps, però tot just et fas anàlisi queda en evidència: tens baixos nivells de Vitamina D. La doctora Magda Carlas assegura a RAC1 -i ho recull ‘La Vanguardia‘- que “la vitamina del sol és important perquè el cos no la pot sintetitzar”. Segons Carlas, “la salut dels ossos depèn també dels nostres nivells de vitamina D”. La doctora nutricionista diu que les persones “no funcionem sense vitamina D” i recorda que “entre 10 i 20 minutos de sol, sense protecció solar, tres cops a la setmana” seria suficient per no tenir problemes.

La tonyina conté alts nivell de Vitamina D | Pixabay
La tonyina conté alts nivell de Vitamina D | Pixabay

5 consells per tenir uns bons nivells de Vitamina D

A més, ofereix 5 consells imprescindibles per tenir uns bons nivell de Vitamina D, i alguns d’ells estan molt relacionats amb l’alimentació:

  1. Prendre el sol de 10 a 20 minuts 3 vegades a la setmana sense protecció solar
  2. Intentar no prendre tots els aliments desnatats, ja que necessitem dosi de greix
  3. Incloure el peix blau en la nostra dieta
  4. Posar ous als nostres menjars, ja que la gemma és rica en vitamina D
  5. Atenció si tenim més de 50 anys, prenem medicació o tenim problemes intestinals d’absorció

Alhora, la doctora Magda Carlas també menciona quins són els aliments que més vitamina D tenen: formatges greixosos, llet sencera, rovell d’ou, peix blau com la tonyina, el verat, el fetge de bacallà o el salmó.

Nou comentari

Comparteix