Vadegust
Els aliments que mai hauries de cuinar a la fregidora d’aire

Si t’has decantat per comprar-te una fregidora d’aire, segur que estàs encantat amb la teva decisió, però hi ha certes coses que has de saber. Per exemple, que hi ha aliments que no hauries de cuinar mai amb aquest aparell. Les crispetes és un d’ells. Es poden fer perfectament en el microones, així que no és necessari provar de fer-les en la fregidora d’aire. El principal problema que presenten és que poden sortir disparades i colar-se en alguna de les zones sensibles de l’aparell. A més, es poden cremar amb facilitat, tal i com publica Ok Diario.

Respecte als formatges i salses, la fregidora d’aire no està preparada per a cuinar aquest tipus d’aliments. Els aliments líquids, com les salses, es poden expandir per l’acció de les altes temperatures i provocar un curtcircuit que acabi espatllant l’aparell.

La pasta, l’arròs o els llegums tampoc es poden cuinar en la fregidora d’aire per una raó molt simple: necessiten aigua per a la seva cocció.

Diverses llegums | Pixabay
Diverses llegums | Pixabay

Amb les verdures que necessiten una mica d’aigua per a cuinar-se passa el mateix que amb la pasta, l’arròs o els llegums. No obstant això, en la fregidora d’aire sí que es poden fer verdures congelades, ja que aquestes tenen una certa humitat.

Els experts no recomanen cuinar carns vermelles en la fregidora d’aire. El motiu és que requereixen d’una cocció molt específica per a aconseguir el punt de la carn desitjat, i això resulta molt complicat. En la gran majoria d’ocasions, la carn queda massa seca.

I, finalment, els arrebossats crus, com les croquetes. Cuinar aquest tipus d’aliments en la fregidora d’aire no és una bona idea perquè necessiten un xoc de temperatura perquè la massa quedi cruixent.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa