Vadegust
Els aliments que mai has de ficar a la nevera

Sovint tenim dubtes sobre si certs aliments han d’anar a la nevera o no. Ficar-los tots no és cap garantia que el producte es conservi millor. Fins i tot pot passar tot el contrari. Així, existeixen una sèrie d’aliments que és millor conservar en un lloc sec, tot i que fresc, però aquest no és la nevera.

Tot i això existeix la creença generalitzada que sí que es poden ficar en la nevera, i encara que no passarà res perquè els deixis unes hores, pot ser que en realitat estiguis accelerant el seu procés de descomposició pel simple fet de ficar-los en fred. Pren nota perquè són aquests que ara t’enumerem, segons recull OK Diario:

Tomàquets | Pixabay
Tomàquets | Pixabay
  • Tomàquets: acostumen a ficar-se sempre en el calaix de les verdures de la nevera però no és adequat ja que a causa del fred perden les seves propietats en accelerar-se el seu procés de maduració i alterar-se també el seu sabor.
  • Plàtans: Els guardem sempre en la nevera però és millor deixar-los fora i a temperatura ambient. En el cas que veiem que comencen a posar-se negres, bastarà amb embolicar-los en un diari o cobrir les puntes amb una mica de paper film per a retardar una mica la seva maduració.
  • Xocolata: La xocolata a la nevera és la solució a la qual recorrem a l’estiu perquè no es fongui, però la veritat és que el més segur és que els surti una pàtina blanca i que perdin les propietats del seu sabor. És millor guardar-lo en el seu embolcall i dins d’un recipient o en un armari en el qual estigui a les fosques.
  • Pernil salat: A causa del fred el pernil salat perd tot el seu sabor i aroma. És millor tenir un petit racó en el rebost per a guardar-lo sense que li doni la llum i es conservi fresc.
  • Formatges curats: Entre els formatges, el curat és l’únic que és millor no guardar a la nevera ja que el fred el resseca massa, l’esquerda i fa que perdi el seu sabor. És millor que el guardis tapat i a les fosques sense sotmetre’l a canvis de temperatura.
  • Pa: el pa es guarda en bossa de roba o en una panera que faci que estigui tapat i sense canvis de temperatura. Si el fiques a la nevera només aconseguiràs que quan vagis a menjar-lo no et sàpiga a res.

Aquests són els principals aliments que és millor conservar fora de la nevera, però perquè no et sobre menjar i no acabar tirant-la és millor comprar sempre el just i necessari, apostant per productes de temporada i de quilòmetre zero que saben més i es conserven millor.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa