Vadegust
Els aliments que has d’evitar prendre amb l’estómac buit

El nostre estómac és més sensible del que ens pensem i és per això que cal evitar alguns aliments quan el tenim buit. Segons publica ‘Cope‘, entre aquests aliments que cal evitar trobem les begudes amb gas o carbonatades. És cert que no és habitual consumir-les a primera hora del dia, però el seu consum a l’hora de l’esmorzar afavoreix la producció d’àcid clorhídric en l’estómac.

Continuant amb els líquids, el cafè i el te tampoc són molt aconsellables amb l’estómac buit, sobretot per a persones que tenen problemes d’acidesa d’estómac, ja que fomenten la producció d’àcid gàstric. També per secreció d’àcid, la brioixeria industrial no es recomana per a consumir amb l’estómac buit.

Un cogombre tallat | Pixabay
Un cogombre tallat | Pixabay

D’altra banda, hi ha un tipus d’hidrats de carboni, aquells que són refinats i que són presents en productes com el pa blanc o l’arròs, que es desaconsellen en dejú. Es tracta d’aliments que pugen fàcilment tant la insulina com la glucosa, però al final acaben provocant una sensació de fam superior. Alhora, les espècies tampoc són recomanables, ja que irriten la mucosa i afavoreixen la producció de sucs gàstrics, que poden derivar en malalties en el tracte digestiu.

Finalment, trobem dues hortalisses en aquest grup: el tomàquet i el cogombre. Malgrat ser dos aliments amb múltiples beneficis i que han d’estar inclosos en la nostra dieta, en dejú no són tan favorables. En el cas del tomàquet, conté alts nivells d’àcid, i en entrar en contacte amb els nostres sucs gàstrics pot derivar en úlceres. En relació al cogombre, en dejú s’associa a malestar d’estómac i excés de gasos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa