Vadegust
Els aliments d’estiu que no has de comprar mai als supermercats

A l’estiu, especialment si som de vacances fora de casa, resulta molt còmode comprar tot el menjar en un supermercat. Però, segons publica ‘Ok Diario‘, cal vigilar amb quins aliments comprem en una gran superfície. De fet, estaria bé aprofitar l’estiu per a comprar alguns aliments de temporada, directament a botigues petites en lloc de fer-ho en els supermercats. Així, productes com ara tomàquets, melons, síndries, o cireres, poblen aquests dies els supermercats, però al costat d’aquests trobem també embolcalls de plàstic que podem estalviar-nos si ens dirigim a la venda local.

No oblidem, a més, que quan anem al supermercat, a més d’omplir-nos de plàstic, en comprar determinats productes també ens veiem abocats a consumir molta més sal i sucre de la necessària en ser productes de fabricació industrial.

Un exemple cridaner? La sopa enllaunada: certament és més còmode tenir-la llesta, però està plena de sodi (que també actua com a conservant) i fer-la un mateix no és tan difícil. Ja sigui freda o calenta, només uns pocs ingredients i una mica de paciència són suficients.

Les fruites seques també es poden trobar en els mercats d’agricultors locals en lloc del supermercat habitual, mentre que la llimonada és molt més saborosa i nutritiva si és fresca i no envasada. Aquesta generalment inclou xarop de blat de moro amb alt contingut de fructosa i altres conservants que alteren el sabor.

Fruits secs | Pixabay
Fruits secs | Pixabay

L’alfàbrega, l’orenga, el julivert, el romaní i altres herbes fresques poden donar-li aquest toc extra a la graella, mentre que les espècies en pots que trobem en els prestatges dels supermercats acostumen a ser molt menys intenses en el seu sabor original i més salades. Si és possible, intentem conrear herbes aromàtiques en jardineres al jardí, o també al balcó.

Evita també els gelats del supermercat: simplement fes un puré de fruites de la teva elecció i aboca’l en els motlles especials amb un pal inserit i ja ho tens. Aconseguirem la màxima frescor sense colorants ni edulcorants artificials. Les fruites i verdures tallades en trossets, en còmodes envasos de plàstic, exposades a la vista a l’armari frigorífic acostumen a valdre el triple que les senceres, i es deterioren abans.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa