Com passa cada any, el sector de l’alimentació i la restauració comença l’any fent una previsió dels aliments i plats que despuntaran durant els mesos que venen. I ‘La Vanguardia‘ publica un recull de quins seran els que es posaran de moda aquest 2022:

  • Algues: ho tenen tot, són nutritives, tenen moltes vitamines, minerals, fibra i a vegades fins i tot més proteïnes que els ous, la carn i el peix. I cada vegada estan més presents en nombrosos plats.
  • Kimchi: és només un exemple que els fermentats arriben trepitjant fort a les nostres cuines, ja que milloren la salut intestinal gràcies al seu alt contingut en probiòtics i funcionen bé en nombrosos plats.
  • Plàtan mascle: no nom-es la cuina asiàtica triomfa entre els consumidors catalans. També ho fan altres cuines del món, com la llatinoamericana, i un bon exemple és el plàtan mascle.
  • Xilitol: El sucre de bedoll o xilitol és una bona mostra que els substituts del sucre arriben amb més força que mai.
  • Xocolata: si bé la xocolata mai ha passat de moda, cada vegada està més present en les seves versions gurmet, gràcies, en bona part, al gran nombre de pastissers que treballen dia a dia explorant les seves nombroses possibilitats.
Xocolata negra | Pixabay
Xocolata negra | Pixabay
  • Destil·lats sense alcohol: els destil·lats sense alcohol arriben trepitjant fort entre uns consumidors que no volen renunciar al plaer d’un bon còctel però sí a les conseqüències del consum d’alcohol sobre la salut.
  • Tomàquet: està demostrat l’auge dels tomàquets en les cuines quan estan de temporada.
  • Alvocat: aquesta tirada cap als productes d’origen vegetal farà que el 2022 continuï l’auge de tots aquells que ja estan de moda fa molts anys, la popularitat dels quals no farà més que augmentar, com l’alvocat.
  • Carns i peixos vegetals: tot apunta al fet que es consolidaran també els productes d’imitació de carns i peixos a base de plantes.
  • Tonyina del nord: una altra tendència que es consolida és l’auge dels peixos blaus, gràcies a les seves contrastades propietats per a la salut. A la popularitat de la tonyina i el salmó, se suma ara la de la tonyina del nord, un peix amb nombroses posiblidades culinàries i indiscutibles beneficis nutricionals.
  • Wagyu: de la mateixa manera que es consoliden els peixos blaus també ho fa la tendència a consumir menys carn però que aquesta sigui, donat el cas, de la màxima qualitat. És per això que ha arribat l’hora definitiva de la consolidació de la carn de wagyu.

Nou comentari