Vadegust
Els aliments que contribueixen al dolor menstrual

Aproximadament el 60 per cent de les dones experimenten dolor menstrual. La majoria utilitza medicaments de venda lliure per a controlar el dolor, però amb resultats positius limitats. Una anàlisi d’estudis dissenyat per a conèixer l’efecte de la dieta sobre el dolor menstrual i identificar quins aliments contribueixen a ell i quins poden reduir-lo, suggereix que l’alimentació pot ser clau per a disminuir el dolor de regla.

L’estudi, els resultats de la qual s’acaben de presentar en la reunió anual de la Societat Nord-americana de Menopausa (NAMS) a Atlanta (els EUA), es va realitzar a través d’una revisió de la literatura que va trobar múltiples estudis que van examinar els patrons dietètics que van resultar en dolor menstrual. En termes generals, les dietes riques en àcids grassos omega-3 i baixes en aliments processats, oli i sucre redueixen la inflamació, un contribuent clau al dolor menstrual.

Aquests estudis van trobar que les dietes riques en àcids grassos omega-6 promouen la inflamació i els aliments rics en àcids grassos omega-3 la redueixen. Els músculs de l’úter es contreuen a causa de les prostaglandines, que estan actives en les respostes inflamatòries. En mesurar l’índex inflamatori dietètic, es va trobar que aquells amb una dieta vegana (que excloïa la grassa animal) tenien les taxes més baixes d’inflamació.

Dos trossos de carn a punt per menjar | Pixabay
Dos trossos de carn a punt per menjar | Pixabay

“La investigació dels efectes de la dieta sobre el dolor menstrual va començar com una investigació per a remeiar el dolor que vaig experimentar personalment. Volia entendre la ciència darrere de l’associació”, assenyala Serah Sannoh, autora principal de la presentació del pòster de la Universitat de Rutgers.

Aprendre sobre diferents aliments que augmenten i disminueixen la inflamació, que posteriorment augmenten o redueixen el dolor menstrual, va revelar que la dieta és un dels molts contribuents als resultats de salut que sovint es passen per alt. “Tinc l’esperança que aquesta investigació pugui ajudar als qui mestruen a reduir el dolor que experimenten i posar llum sobre la importància de les opcions de tractament holístic”, afegeix.

Per part seva, la doctora Stephanie Faubion, directora mèdica de la Societat Nord-americana de Menopausa (NAMS), explica que, “atès que el dolor menstrual és una de les principals causes d’ausentisme escolar de les adolescents, és important explorar opcions que puguin minimitzar el dolor“. “Un a cosa com la modificació de la dieta podria ser una solució relativament simple que podria brindar-los un alleujament substancial”, conclou.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa