Vadegust
Increïble però cert: l’aliment que redueix l’estrès i el colesterol

L’estrès és, actualment, un gran problema per a molta gent. De fet, els experts el consideren com una de les principals malalties del segle XXI. I aquest mateix estrès es pot portar a no menjar bé i no portar una vida saludable. I hi ha un aliment que ajuda a reduir l’estrès i el colesterol i que s’ha d’incloure sí o sí en la nostra alimentació si volem seguir una dieta saludable i equilibrada.

Estem parlant de la “uchuva”, una fruita exòtica que té l’aspecte d’un petit tomàquet, d’aquí ve que també rebi el sobrenom de “tomaquet”. És un aliment amb un alt valor nutricional, que ajuda a combatre el mal oxidatiu dels radicals lliures.

Té un alt contingut en fibra, per la qual cosa és una fruita molt recomanada per a afavorir el trànsit intestinal i prevenir el restrenyiment. A més, genera sensació de sacietat, la qual cosa ajuda a evitar menjar entre hores, un dels hàbits alimentaris menys saludables, tal i com recull Ok Diario.

“Uchuva” | Pixabay

Propietats de la “uchuva”

A més, la “uchuva” és una font rica en vitamines del grup B que cuiden el cervell i redueixen la deterioració cognitiva. A això cal sumar que també té propietats diürètiques que contribueixen a eliminar les toxines acumulades en l’organisme.

Els experts assenyalen que el consum habitual d’una uchuva, en el marc d’una dieta baixa en greixos, pot contribuir a reduir el colesterol i a alleujar els efectes de l’estrès i l’ansietat.

Té un sabor dolç amb un toc àcid i es pot prendre de moltíssimes maneres diferents: en suc, iogurt, gelat, pastís, etc. Per tant, val la pena incloure aquest aliment que redueix l’estrès i el colesterol en la dieta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa