Vadegust
L’aliment que no sabies que podies congelar i que et serà molt útil

Congelar els aliments és una opció molt pràctica, sobretot si no saps quan te’ls podràs menjar. Però no tots els aliments es poden congelar. Tot i així, n’hi ha un que segurament pensaves que no es podia congelar, però que en realitat sí que es pot. Estem parlant dels ous.

Els ous són uns dels aliments més versàtils en la cuina, però també uns dels més delicats. Cal tenir especial compte amb la seva manipulació i conservació ja que, en cas contrari poden crear un risc de contaminació amb problemes seriosos per a la salut.

I tots ens hem plantejat alguna vegada la pregunta de si els ous frescos es poden congelar. Doncs bé, l’Administració d’Aliments i Medicaments dels Estats Units assenyala que sí que és possible congelar-los, però sense pela, tal i com recull OK Diario.

Ous col·locats a la porta d'una nevera | Piqsels
Ous col·locats a la porta d’una nevera | Piqsels

La raó és molt senzilla: en congelar-se, la clara es pot expandir, trencar la pela i fer que l’ou exploti. Per aquest motiu, els experts assenyalen que la millor manera de congelar els ous és batre’ls i abocar-los en un recipient de vidre amb tancament hermètic.

D’aquesta manera, els ous poden aguantar en el congelador en perfecte estat entre vuit i dotze mesos. Ara bé, com passa amb tots els aliments, com menys temps estiguin, millor conservaran el seu sabor i textura.

A l’hora de descongelar-los, el millor és fer-ho en la nevera (mai a temperatura ambient) fins que recuperin el seu estat natural. Després, com els ous estan batuts, podem preparar una truita amb ells.

Els ous cuits no es poden congelar. Encara que el procés de congelació no provocarà cap problema de salut, sí que farà que la clara obtingui una textura gomosa d’allò més desagradable.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa