Vadegust
L’aliment que no hauries de prendre mai per esmorzar pel bé de la salut

Potser et sembla una tonteria, però hi ha un aliment que no hauries de prendre mai per esmorzal, pel bé de la teva salut. Els carbohidrats refinats, els greixos saturats i els sucres afegits són perjudicials per a la salut, i ara un nou estudi ha trobat un aliment prohibit per a l’esmorzar perquè dispara les malalties arterials i la mortalitat.

Per a dur a terme la investigació, científics de l’Institut de Recerca Cardiovascular de la Universitat de Ciències Mèdiques de Isfahán (l’Iran) van estudiar la relació entre el consum de grans sencers i grans refinats entre la població iraniana, i la seva relació amb la malaltia coronària prematura de les artèries, tal i com recull Ok Diario.

Els resultats de l’estudi han estat presentats en el Congrés del Col·legi Americà de Cardiologia (ACC) a Orient Mitjà, que se celebra a Dubái juntament amb el Congrés de la Societat Cardíaca d’Emirats.

La malaltia coronària prematura de les artèries es diagnostica en dones menors de 65 anys i homes menors de 55 anys quan es produeix un estrenyiment de les artèries coronàries per l’acumulació de plaques d’ateroma (greix) a les parets arterials. Acostuma amanifestar-se en forma d’atacs al cor o angines de pit, i, en el pitjor dels casos, pot provocar la rebentada de l’artèria, i la mort.

“Hi ha molts factors pels quals la gent consumeix més grans refinats en lloc de grans integrals i aquests casos difereixen entre les persones”, explica el Doctor Mohammad Amin Khajavi Gaskarei, líder de l’estudi. I afegeix: “Una dieta que inclou una gran quantitat de grans refinats i insans pot considerar-se similar a una dieta que contingui molts sucres i olis no saludables”.

Diferents tipus d'entrepans | Pixabay
Diferents tipus d’entrepans | Pixabay

Els grans sencers són aquells que s’utilitzen per a elaborar productes 100% integrals. Es mantenen totes les parts (pela, segó i germen) intactes, per la qual cosa el seu contingut en fibra és molt major que el dels grans refinats. Els grans sencers són un ‘carbohidrat complex’ ja que frenen la metabolización en forma de sucres a l’intestí.

Mentrestant, els grans refinats es converteixen en sucre ràpidament, provocant amb això un pic glucèmic. Són el resultat de triturar i processar els grans sencers per a produir arròs blanc o farina blanca, per exemple.

Per tant, has d’evitar els grans refinats a l’esmorzar pel bé de la teva salut, i especialment de la teva salut cardiovascular.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa