Vadegust
L’aliment que més engreixa i que has d’eliminar de la teva dieta

En una dieta equilibrada resideix la clau d’una bona salut física i mental. I, segons publica ‘Ok Diairo‘, els metges donen una sèrie de consells bàsics que cal seguir: reduir l’ús de sal i el consum d’aliments rics en sodi, limitar el consum de begudes ensucrades, consumir cinc racions diàries de fruites i verdures… A més, hi ha determinats aliments que convé eliminar de la dieta per a perdre pes i guanyar salut.

Efectes negatius de les patates fregides

Ens referim a les patates fregides. Tot i que són un aliment molt perjudicial per a la salut, el seu consum està molt estès a tot el món.

La primera cosa que cal tenir en compte és que les patates absorbeixen una gran quantitat de greix quan es fregeixen, així que afavoreixen en gran manera l’augment de pes. Les patates són molt beneficioses per a la salut, però en lloc de fregir-les, és millor bullir-les, rostir-les o enfornar-les.

Segons un estudi publicat l’any 2014 a la revista mèdica ‘British Medical Journal’, pot haver-hi una relació entre el consum d’aliments fregits i el sobrepès en persones amb predisposició genètica al sobrepès. A això cal sumar que les patates fregides tenen un alt contingut en greix i sal, així que un consum regular augmenta el risc de patir malalties cardiovasculars.

Cinc segons després de donar el primer mos a les patates fregides, es fan notar els efectes nocius. L’alt contingut en sal produeix que es generin una sèrie de sensacions en l’organisme, la qual cosa porta a menjar amb ànsia.

Patates fregides | Pixabay
Patates fregides | Pixabay

Una vegada finalitzada la ració, el cos comença a poc a poc a processar-les. També processa l’acrilamida, una substància que es genera quan es cuinen aliments amb midó a temperatures altes. Aquesta substància es filtra en l’organisme a gran velocitat, provocant un increment notable en el risc de patir algun tipus de càncer.

Passada mitja hora, augmenta el ritme cardíac de manera sobtada. El greix es desplaça pels intestins, i la sal, quan entra en contacte amb la sang, provoca sensació de set. La pressió arterial augmenta de manera significativa, la qual cosa pot donar lloc a malalties cardiovasculars a llarg termini.

Dues hores després d’ingerir patates fregides, l’acrilamida és present en tots els teixits de l’organisme. Aquest tipus de patates no tenen fibra, la qual cosa dificulta en gran manera la digestió.

Per tant, per a aprimar-se i tenir una bona salut, el millor és eliminar les patates fregides de la dieta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa