Vadegust
L’aliment més consumit que podria estar perjudicant la teva salut

T’has preguntat mai quin és l’aliment més consumit arreu del món? Es tracta de l’arròs blanc. I, pel que sembla, podria estar perjudicant la teva salut, segons investigadors de la Universitat d’Harvard. L’estudi apunta que el seu consum diari augmenta fins a un 17% la possibilitat de patir diabetis de tipus 2. Es tracta d’una malaltia en la qual els nivells de glucosa en sang són molt elevats. Amb el temps, pot provocar diferents problemes de salut, tal i com publica ‘Ok Diario’.

Per què l’arròs blanc és perillós per a la salut?

L’arròs blanc no només és l’aliment més consumit del món, sinó també un dels més antics. Els humans van començar a conrear-lo fa 9.000 anys, i en l’actualitat el 50% de la població mundial ingereix 55 quilos d’arròs a l’any.

Un plat amb arròs blanc | Pixabay
Un plat amb arròs blanc | Pixabay

Els investigadors de la Universitat d’Harvard expliquen que l’arròs blanc és molt ric en midó. Encara que el valor de l’índex glucèmic d’aquest aliment depèn en gran part del grau de processament, el contingut en amilosa i el temps de cocció, en mitjana és més alt que el dels grans integrals.

És més, l’arròs blanc és l’aliment que més contribueix a la càrrega glucèmica, sobretot dels qui el consumeixen diàriament. En l’estudi van trobar un total de 13.284 casos de diabetis tipus 2 entre 352.384 persones, la majoria procedents d’Àsia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa