Vadegust
L’aliment que compres al supermercat i que hauries de desterrar per sempre

En aquests temps en què gairebé tothom es preocupa per què menja, per si són productes saludables o no, cal fixar-se molt bé quan anem a fer la compra al supermercat. I hi ha un aliment que quasi sempre apareix: el iogurt. En els supermercats podem trobar una varietat molt àmplia de iogurts, per a tots els gustos. No obstant això, tal com alerten els especialistes, la gran majoria no són saludables.

Saber quins iogurts sí que són saludables és molt senzill: tenen un sabor lleugerament àcid. Però la realitat és que hi ha molt pocs iogurts que cuidin la nostra salut, perquè gairebé tots els que venen els supermercats contenen sucres afegits i són ultraprocessats. Els especialistes assenyalen que els ingredients que contenen anul·len els beneficis que hauria de proporcionar un iogurt natural, tal i com publica Ok Diario.

Tota la nostra vida hem vist anuncis que ens diuen que els iogurts són una font de calci i, per tant, cuiden els ossos. També ens els donaven quan érem petits i teníem mal de panxa. Són reclams que ens han portat a pensar que són bons, però la gran majoria són ultraprocessats.

Un iogurt | Pixabay
Un iogurt | Pixabay

El principal problema del qual alerten els especialistes és que al iogurt natural li afegeixen ingredients per a millorar el seu sabor i textura, però això fa que empitjorin notablement les seves qualitats nutricionals. En el cas dels iogurts, l’ingredient més perjudicial és el sucre que s’utilitza per a restar-los acidesa.

Tenint tot això en compte, els professionals de la salut assenyalen que el iogurt és un aliment completament prescindible. Destaquen pel seu alt contingut en calci, però aquest micronutrient també es pot obtenir d’altres aliments, com el bròcoli.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa