Vadegust
L’aliment clàssic de la cuina catalana que és nociu per al pàncrees

Doncs sí. És una llàstima, però hi ha un aliment molt utilitzat en la cuina catalana que és nociu per al pàncrees. Segons un estudi publicat per la revista British Medican Journal (BMJ), i que recull el Diari de Girona, això és el que passa amb l’arròs blanc, un producte ric en nutrients i un clàssic de la nostra cuina, però que té conseqüències sobre el pàncrees, entre les quals hi ha un augment del risc de patir diabetis de tipus 2.

Índex glucèmic

El mètode mitjançant el qual es blanqueja aquest cereal es basa en el processament de l’arròs, al qual se li retira el segó, una de les tres parts que integren aquest aliment. No obstant, aquesta modificació estètica és també una arma de doble tall, ja que el segó serveix per regular l’índex glucèmic, que, un cop processat, es dispara.

Un plat amb arròs blanc | Pixabay
Un plat amb arròs blanc | Pixabay

Així doncs, la ingesta d’arròs provoca un notable augment en la taxa de glucosa en sang i d’insulina, un increment que afecta principalment l’òrgan encarregat de segregar aquesta hormona: el pàncrees, que gradualment perd la capacitat de produir quantitats suficients d’aquesta substància, indispensable per evitar la hiperglucèmia i altres anomalies que provoquen l’aparició de malalties com la diabetis.

En canvi l’arròs integral redueix aquest risc, motiu pel qual és molt més recomanable consumir-lo.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa