Vadegust
L’aliment que arrasa entre els astronautes (i has d’incloure en la dieta)

Doncs sí, hi ha un aliment que està arrassant especialment entre els astronautes. La NASA ha inclòs aquest aliment, que té grans beneficis per a la salut, en la dieta dels astronautes que participen en el programa CELLS (Sistema Ecològic de Suport de Vida Controlat). Ho ha fet per a incloure’l en el seu possible consum en missions especials i entre les seves propietats destaca el seu alt contingut en àcids grassos Omega 3 i Omega 6.

Es tracta d’un aliment amb un equilibri de proteïnes, hidrats, greixos i fibres que destaca per ser baix en calories. A més, és una font rica en minerals essencials com el ferro, el coure, el potassi, el magnesi i el fòsfor. Per tant, aporta els nutrients que els astronautes necessiten per a les seves missions.

Un plat amb quinoa | Pixabay

Saps de quin aliment es tracta? De la quinoa, una llavor que es consumeix com a cereal, tal i com publica Ok Diario. Es tracta d’una planta andina els orígens de la qual es troben als voltants del llac Titicaca, a Bolívia i el Perú. És considerada un “súperaliment”, molt recomanat per a esportistes, persones amb problemes digestius, nens i dones embarassades.

També per als qui vulguin aprimar-se, així com per als vegetarians, ja que la quinoa, pel seu alt contingut en proteïnes d’alt valor biològic, és un gran substitut de la carn. Cal assenyalar que no conté gluten, així que les persones celíaques també la poden incloure en la seva dieta. A tot això cal sumar que té un índex glucèmic molt baix, per la qual cosa el seu consum és apte per a persones diabètiques.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa