Vadegust
L’aliment que t’ajuda a perdre pes i pensaves que no!

Molta atenció a aquest article. Avui desmuntem un mite. Hi ha un aliment que t’ajuda a perdre pes i sempre havies pensat que era al contrari. En realitat, no existeix cap aliment que per si sol ajudi a aconseguir un determinat objectiu. Ara bé, quan s’inclou en el marc d’un estil de vida saludable, sí que pot resultar un gran aliat.

Aquí entren en joc els coneguts com superaliments, amb un alt contingut en vitamines, àcids grassos, antioxidants i fibra. Tenen una gran quantitat de beneficis per a la salut i redueixen el risc de desenvolupar malalties, tal i com recull Ok Diario.

En concret, hi ha un aliment que tothom pensava que no havia de formar part d’una dieta per a aprimar, i resulta que és fantàstic per a dir adeu a aquests quilos de més d’una vegada per sempre. Es tracta del kvarg, un formatge batut, d’aroma fresca, sabor lleugerament àcid i textura untuosa que s’elabora amb llet de vaca. És originari de la gastronomia dels països escandinaus.

Destaca per tenir un major nivell de proteïnes d’alt valor biològic que altres lactis. A més, el kvarg és ric en fosfat i calci i baix en sucre i greix. Els nutricionistes assenyalen que és el substitut perfecte del iogurt tradicional.

Un postre fet amb kvarg | Pixbay

Beneficis del kvarg per a la salut

Al tractar-se d’un producte lacti ric en proteïnes, està molt recomanat per als qui fan exercici, ja que aquestes s’encarreguen de la reparació dels teixits i el manteniment de la musculatura. A això cal sumar que el kvarg té un elevat poder saciant i, per tant, ajuda a controlar la gana.

Igual que la gran majoria de lactis, conté vitamines del grup B, que reforcen el sistema immunològic i afavoreixen el procés mitjançant el qual el cos obté energia dels aliments ingerits. També ajuda a enfortir els ossos al ser una font rica en calci.

Una de les principals diferències del kvarg respecte a la resta de lactis, és que aquest conté molt poca sal. Tenint això en compte, és un aliment apte per a persones que tinguin la pressió alta o vulguin controlar la seva ingesta en sodi.

I, finalment, cal assenyalar que el kvarg és molt versàtil en la cuina. Es pot prendre com a snack acompanyat de fruits vermells o fruita seca, untar en una torrada, utilitzar per a preparar farciments i salses, etc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa