Vadegust
L’aliment que pot ajudar a baixar el colesterol, segons Harvard

El colesterol és bàsic per al correcte desenvolupament de l’organisme, però la seva presència en excés -el que es coneix com a hipercolesterolèmia- pot desencadenar diferents problemes de salut. Segons publica ‘La Vanguardia‘, si volem evitar l’augment d’aquest lípid sense recórrer necessàriament als medicaments, un equip d’experts d’Harvard recomana el consum de llegums com un excel·lent hàbit per a combatre aquesta patologia.

Diversos estudis assenyalen que una alimentació rica en llenties, cigrons, mongetes i altres tipus de llegums s’associa a un menor risc de desenvolupament de patologies relacionades amb la tensió arterial, colesterol alt, malalties cardiovasculars i infarts.

Diverses llegums | Pixabay

Això es deu principalment al contingut en fibra, proteïnes i altres minerals que presenten aquestes lleguminoses i que ajuden l’organisme a disminuir aquesta substància cerosa en la sang.

Els llegums no només poden ajudar a prevenir, sinó que també són eficaços per a aquells que ja pateixen alguna d’aquestes afeccions. De fet, des del portal mèdic de la universitat, asseguren que menjar aquest aliment tots els dies és un remei per a tractar eficaçment el colesterol i la resta dels riscos cardíacs assenyalats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa