Vadegust
Alerta sanitària: Demanen retirar del mercat unes pastes de te

L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha tingut coneixement a través del Sistema Coordinat d’Intercanvi Ràpid d’Informació (SCIRI), d’una notificació d’alerta traslladada per les autoritats sanitàries de la Comunitat Madrid, relativa a la presència d’ou no inclòs en l’etiquetatge en pastes de te farcides de la marca HIBER.

L’establiment minorista implicat ha procedit a la retirada del producte del mercat.

Les dades del producte implicat són:

Nom del producte (en etiqueta): pastes de te farcides.
Marca/comercial: Hiber.
Número de lot: 20.01.22.
Codi de barres: 2621546002006.
Data de caducitat: 21.03.22.
Pes d’unitat: 200 gr.
Temperatura: ambient.

Imatge de l’etiqueta del producte | AESAN

Segons la informació disponible, la distribució inicial ha estat a la Comunitat de Madrid, però continuen les investigacions, i no és descartable que puguin existir distribucions a altres territoris de l’estat espanyol.

Retirada del producte

Aquesta informació ha estat traslladada a les autoritats competents de les comunitats autònomes a través del Sistema Coordinat d’Intercanvi Ràpid d’Informació (SCIRI), a fi que es verifiqui la retirada dels productes afectats dels canals de comercialització.

Dues tasses de te amb pastes | Pixabay
Dues tasses de te amb pastes | Pixabay

Com a mesura de precaució, es recomana a les persones al·lèrgiques a l’ou o els seus derivats que poguessin tenir el producte afectat a casa seva que s’abstinguin de consumir-lo. El consum d’aquestes pastes de te no comporta cap risc per a la resta de la població.

Al·lèrgies alimentàries

Les al·lèrgies alimentàries es produeixen per una reacció adversa del sistema immune a un determinat aliment quan la persona sensible a aquest aliment entra en contacte amb ell o amb un altre aliment que el contingui, generalment en ingerir-lo tot i que, en els consumidors més sensibles, també en tocar-lo o ololar-lo. Poden provocar diferents símptomes en l’organisme dels humans, podent donar lloc, en el pitjor dels casos, a un xoc anafilàctic en les persones molt sensibles, tot i que s’ingereixin quantitats molt petites de l’aliment
que provoca l’al·lèrgia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa