Vadegust
Alerta amb aquesta llaminadura que podria causar morts

Totes les alarmes activades: hi ha una llaminadura que podria arribar a causar morts. Estem parlant de la regalèssia, ja que, com alerta l’Agència Francesa de Seguretat i Salut Alimentària (ANSES), cal tenir molt de compte amb ell perquè, a causa de la seva toxicitat, pot tenir efectes “altament nocius” per a la salut, i fins i tot causar la mort.

La regalèssia es porta utilitzant des de l’antiguitat com a remei natural contra la tos o el restrenyiment, entre altres mals. En l’actualitat, aquesta planta és ingredient de multitud de productes alimentaris, incloses les llaminadures. Per aquest motiu, és relativament senzill ingerir grans quantitats de regalèssia de manera habitual.

Segons recull Ok Diario, l’ANSES assenyala que pot “provocar intoxicacions greus i potencialment mortals, fins i tot en persones sanes”, per la qual cosa ha de ser consumit “només ocasionalment i amb moderació”. L’alerta es deu al nombre de casos d’intoxicació que es van registrar a França entre els anys 2012 i 2021.

Llaminadures de regalèssia | Pixabay

L’estudi realitzat per l’agència en col·laboració amb els centres toxicològics va mostrar que durant aquest període de temps 64 persones van patir una intoxicació després d’ingerir aliments o begudes a base de regalèssia. La dada més preocupant és que el 42% dels pacients van desenvolupar símptomes de gravetat per un excés de potassi en la sang, com ara arrítmies i hipertensió. Una persona que tenia danys hepàtics severs previs va morir.

Per aquest motiu, l’ANSES recomana consumir la regalèssia només de tant en tant. I recorda que hi ha alguns medicaments que potencien els efectes d’aquesta planta en l’organisme. És el cas d’alguns diürètics que causen una pèrdua de potassi en l’orina.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa