Vadegust
Un estudi avisa que l’alcohol mai és beneficiós per als menors de 40 anys

Segur que algun cop t’has plantejat si l’acohol, en petites quantitats òbviament, pot ser beneficiós per a la gent jove. Doncs ara ja hi ha la resposta: les conclusions d’una macroanàlisi basada en l’estudi Global Burden of Diseases, un projecte amb seu a la Universitat de Washington (Seattle) que produeix les dades més completes sobre les causes de malaltia i mort en el món. Segons recull ‘La Vanguardia’, l’estudi suggereix que, si bé el consum d’alcohol es desaconsella sempre en menors de 40 anys, quan se supera aquesta edat -i sempre que es prengui amb mesura-, la seva ingesta podria ser beneficiosa.

La investigació publicada a The Lancet defensa que els joves estan més exposats als riscos vinculats al consum d’alcohol i que, en canvi, els majors de 40 anys o més i sense problemes de salut podrien beneficiar-se d’un consum limitat, la qual cosa es correspon amb una copa petita de vi negre al dia, aproximadament. Els autors van arribar a aquesta conclusió després d’observar que el 59% de subjectes que bevien quantitats nocives d’alcohol tenien entre 15 i 39 anys i que aquest hàbit implicava riscos per a la seva salut en forma d’accidents automobilístics, suïcidis o assassinats. També van constatar que tres quartes parts d’aquests bevedors nocius eren homes.

Per als homes de 15 a 39 anys, la quantitat recomanada d’alcohol abans d'”arriscar-se a perdre la salut”, diu l’estudi, va ser de 0,136 d’una beguda estàndard al dia (entenent-se beguda estàndard com un got de 100 ml de vi negre amb un 13% d’alcohol o una llauna o ampolla de 375 ml de cervesa amb un 3,5%). En dones de la mateixa edat, per contra, el “nivell mínim teòric d’exposició al risc” va ser de 0,273.

Dues copes de cervesa | Pixabay
Dues copes de cervesa | Pixabay

Però per als adults de 40 anys o més sense cap afecció de salut subjacent, afirma l’estudi, beure una petita quantitat d’alcohol es va vincular amb alguns beneficis per a la salut, com la reducció del risc de cardiopatia isquèmica, accident cerebrovascular i diabetis. Per a aquesta franja d’edat, la quantitat segura d’alcohol va oscil·lar entre una i gairebé dues begudes estàndard al dia.

Per a la gent de 65 anys o més, els riscos de “pèrdua de salut pel consum d’alcohol” es van donar després de consumir una mica més de tres begudes estàndard al dia. Però, de mitjana, la ingesta recomanada per a adults majors de 40 anys es va mantenir baixa, en un màxim de 1,87 begudes estàndard diàries. Després d’això, els perills per a la salut van augmentar amb cada beguda, informa la investigació. Així doncs, l’estudi conclou que el nivell d’alcohol que es pot consumir sense augmentar els riscos per a la salut suposadament augmenta al llarg de la vida.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Vilatà. a juliol 28, 2022 | 08:33
    Vilatà. juliol 28, 2022 | 08:33
    Aquests estudis tenen el valor que se'ls dona. Jo us puc ensenyar un llibre de medicina - publicat el 1924- en el que es recomana l'ús del tabac per a prevenir les càries.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa