Polèmiques declaracions de l’alcalde de Granada. Francisco Cuenca vol acabar amb les tradicionals tapes gratis de la ciutat -i de la restauració andalusa en general-. “No promocionarem més tapes gratis, mai més. Les tapes cal pagar-les perquè són alta gastronomia com s’ha demostrat avui”, així de contundent s’ha mostrat Cuenca durant la final del certamen Assaboreix Sense Pressa Granada, tal i com publica ‘Diario de Granada‘.

D’aquesta manera, l’alcalde de Granada se suma a l’aposta de la Federació d’Hostaleria de Granada, que des de fa anys aposta per tapes de qualitat… pagades al seu preu just, en la línia d’altres ciutats com Sevilla. Per posar un exemple, una tapa de llom costa a la capital andalusa més de 3 euros, cervesa a banda, mentre que a Granada per aquest preu es paga la tapa i la consumició, amb igual qualitat.

Una amanida russa | Viquipèdia
Una tapa d’amanida russa | Viquipèdia

En aquest sentit, l’alcalde centra el seu discurs en la tapa pagada per a fomentar el turisme, encara que no fa referència als granadins que des de temps immemorials es prenen la seva cervesa amb la seva tapa en el seu bar de referència com una tradició diària. “Hem de creure’ns-ho, vendre-ho i seguir així perquè l’estratègia marca el segell de qualitat de la gastronomia que es dona en els establiments de Granad“, ha defensat Cuenca, oblidant en el seu discurs a altres segments de la població amb menys possibilitats, com és el cas dels estudiants, que tenen com a referència Granada per la qualitat de les seves tapes gratis.

“Si parlem de gastronomia cal potenciar que la gent tingui raons per a quedar-se a dormir més temps i un d’aquests atractius és quedar-se a esmorzar o a sopar. No promocionarem més tapes gratis, mai més. Les tapes cal pagar-les perquè són alta gastronomia, volem que la gent s’assegui a l’establiment i gaudeixi de la gastronomia, no de la tapa gratis, sinó de petites mossegades que es paguen i són una mostra d’una carta que porta a asseure’s en una taula amb estovalles, que és el que dona rendibilitat i el que dona llocs de feina estables i amb una certa garantia a més de reconèixer la qualitat”, ha conclòs Cuenca.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa