Vadegust
Això és el que et passa si menges mel cada dia

Hi ha gent que té per costum prendre una mica de mel cada dia. Però saps què li passa al teu cos si fas això? És cert que al llarg de la història, multitud d’estudis científics han avalat els beneficis de la mel per a la salut: protegeix l’organisme del mal oxidatiu dels radicals lliures, redueix els nivells de colesterol dolent i de triglicèrids, regula el trànsit intestinal, etc. Ara bé, és una bona idea menjar mel diàriament?

D’entrada, és important conèixer la composició d’aquest aliment: sucres simples com la fructosa i la glucosa, enzims, antioxidants, minerals i vitamines. Té propietats antiinflamatòries i antibacterianes, raó per la qual s’utilitza des de l’antiguitat com a ingredient medicinal, tal i com publica Ok Diario.

Dos pots amb mel | Pixabay
Dos pots amb mel | Pixabay

No obstant això, és important saber que té un alt contingut en calories i pot augmentar els nivells de sucre en la sang amb diabetis. Per tant, sí que es pot menjar mel diàriament, però de manera moderada. Els experts assenyalen que una cullarada petita pot ser de gran ajuda per a prevenir i alleujar els símptomes d’algunes malalties.

En cas de mal de coll, un dels millors remeis naturals és la llet calenta amb una cullaradeta de mel. Alleuja el dolor, reduint la coïssor i la tos, de manera que és molt efectiu per a dormir millor. A més, la llet conté triptòfan, una substància que ajuda a agafar el son.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa