Vadegust
Així ha de ser el teu esmorzar, segons Harvard

Doncs sí, l’esmorzar és un dels àpats més importants del dia. I és per això que hem de decidir molt bé què mengem per començar el dia. Molts associem aliments com els cereals, les torrades amb melmelada o el suc de taronja amb el primer àpat del dia. Però una experta d’Harvard insisteix que no hauria de ser així, ja que prendre regularment aquests esmorzars podria ser nociu per a la salut, tal i com recull ‘La Vanguardia‘.

“Menjar d’aquesta manera pot estar bé de tant en tant, però si es fa amb freqüència, li garanteixo que, d’una forma o una altra, aquests aliments el faran emmalaltir”, adverteix Monique Tello, doctora a l’Hospital General de Massachusetts i instructora clínica en la Facultat de Medicina d’Harvard, en un article publicat en la web de l’Harvard Medical School.

Tello encara és més crítica amb el típic english breakfast, que a casa nostra és una rara avis excepte en els bufets dels hotels vacacionals. Aquest sol incloure bacon, ou ferrat i frankfurts, aliments molt rics en grasses animals que segons la professora de la prestigiosa universitat “poden obstruir les artèries i provocar accidents al cervell i atacs cardíacs”.

Un iogurt | Pixabay
Un iogurt | Pixabay

Què hauríem d’esmorzar llavors? Doncs els aliments que segons els nutricionistes haurien de protagonitzar una dieta sana: fruites, verdures, cereals integrals (sense processar), proteïnes i greixos saludables. “Això no és una opinió hippie. L’evidència és aclaparadora”, afirma Tello. “A mi m’encanta la cansalada, però la tracto amb respecte, perquè pot (i ho fa) provocar un gran dany al cos humà”.

Aquests aliments són compatibles amb un esmorzar ràpid, fàcil i transportable, a més d’econòmic, assegura Tello, que en l’article proposa un primer àpat del dia ràpid i sa al qual ella recorre en moltes ocasions. Es prepara combinant aquests tres ingredients:

  1. Fruita congelada: baies, fruites mixtes, fruites amb trossets de col arrissada, el que preferim.
  2. Nous i/o llavors i/o grans: per exemple, nous sense sal, llavors o grans torrats, o una combinació com una granola baixa en sucre.
  3. El teu iogurt favorit, idealment natural o baix en sucre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa