Vadegust
Adverteixen que aquest complement alimentari pot danyar la teva salut

L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha tingut coneixement a través del Sistema Coordinat d’Intercanvi Ràpid d’Informació (SCIRI) d’una notificació d’alerta traslladada per les autoritats sanitàries del País Basc, relativa a la presència de sildenafil, en el producte “Erector Plus” que pot produir reaccions adverses de diversa gravetat.

La substància activa no declarada en l’etiquetatge en aquests complements alimentaris pot tenir efectes farmacològics, i pot suposar riscos per a la salut de les persones que els consumeixen.

Les dades del producte implicat són:

Nom del producte (en etiqueta): Erector Plus 5 caps. de 714mg
Aspecte del producte: Envàs de 5 capsulas
Temperatura: ambient

Segons la informació disponible, el producte s’ha distribuït fins ara només al País Basc. Continuen les investigacions, i no és descartable que puguin existir redistribucions a altres territoris de l’estat espanyol. Amb la informació disponible, no hi ha constància a l’estat de cap cas notificat associat a aquesta alerta.

Aquesta informació ha estat traslladada a les autoritats competents de les comunitats autònomes a través del Sistema Coordinat d’Intercanvi Ràpid d’Informació (SCIRI) i als Serveis de la Comissió a través de la Xarxa d’Alerta Alimentària Europea (RASFF), a fi que es verifiqui la retirada dels productes afectats dels canals de comercialització.

Les autoritats recomanen a les persones que tinguin en el seu domicili els productes afectats per aquesta alerta, que s’abstinguin de consumir-los.

Els complements aimentaris

L’AECOSAN recomana als consumidors realitzar un consum responsable dels complements alimentaris, i avisa que els consumidors són responsables de la seva pròpia salut, d’atendre el consell dels metges i altres experts sanitaris, així com de seguir les instruccions d’ús i els advertiments de l’etiquetatge dels productes. A més, adverteix que els complements alimentaris no han d’utilitzar-se com a substitut d’una dieta equilibrada, ja que una dieta variada i equilibrada proporciona tots els nutrients necessaris per al normal desenvolupament i manteniment d’un organisme sa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa