Vadegust
L’açaí, la fruita de l’Amazones amb grans poders antioxidants

L’açaí és el nom pel qual coneixem al fruit de la palmera huasaí, una planta que creixia fins fa poc de manera completament salvatge en zones poc accessibles i humides de la selva brasilera. Des de fa molts anys ha format part de la dieta habitual de les tribus de l’Amazones, però avui dia el seu cultiu s’ha estès a altres regions, convertint-se en un producte molt consumit, tant dins com fora del Brasil.

Avui dia, cada vegada són més les persones que se sumen al consum d’aquesta fruita que de tantes formes pot gaudir-se. La incorporació de l’açaí a la cuina contemporània ha fet que aquesta joia de color porpra sigui cada vegada més utilitzada i a Superfuüd, el delivery gastronòmic on la base són els superalimentos combinats amb productes ecològics i de proximitat, ens troben diversos plats en els quals la protagonista és aquesta fruita tan exòtica.

Un dels plats que triomfa en aquest delivery és el seu famós Açaí Bowl, en els quals l’açaí s’utilitza com a base i se li afegeix per sobre: plàtan, iogurt cremós, llavors de pipes de gira-sol, nabius, granola i baies de goji. Com a entrants destaquen el Gaspatxo d’Açaí, amb base de açaí, maduixes, nabius, formatge feta i mel. I per a finalitzar hi ha el Cremós d’Açaí i xia.

Açaí bowl | Superfuüd

“Sens dubte, ens trobem davant d’un aliment que havia estat al marge del mercat mundial i que, des de fa uns anys, s’ha guanyat el títol de súperaliment. Aquesta fruita conté moltíssims beneficis i és un dels fruits favorits entre els qui busquen seguir una dieta més saludable”, assenyala María Fernández, directora de Superfuüd.

En relació al seu sabor, l’açaí recorda al gerd amb una mica de raïm, encara que també es diu que podria assemblar-se a una barreja de baies i xocolata. En l’actualitat, existeix una forta demanda d’aquesta fruita perquè afavoreix als processos de desintoxicació del cos, sent ideal per a perdre pes.

“Les bondats nutricionals que aporta l’açaí als plats de Superfuüd són molt elevades. Aquest petit fruit de color morat o gairebé negre té bastants beneficis per al sistema cardiovascular i immunològic, gràcies a l’àcid elàgic que també és antioxidant i antiinflamatori. L’açaí també afavoreix l’absorció de nutrients, i se li atribueixen propietats antienvelliment. És ric en fibra insoluble, la qual cosa li permet tenir un paper fonamental per a prevenir el restrenyiment i regular el trànsit intestinal. És font de calci i proteïnes i, a més, conté múltiples vitamines com l’A, C, E i del grup B i àcids grassos com l’omega – 3, 6 i 9. És a dir, tot un súperaliment per a incloure en la nostra dieta”, afirma l’equip de nutricionistes de Superfuüd.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa