Vadegust
L’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició homenatja Juli Soler

L’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició (ACGN) ha homenatjat aquest dimarts Juli Soler, “figura irrepetible de la gastronomia catalana”. Es tracta d’una “personalitat única que va “canviar les normes del joc” en una sala d’un restaurant de tres Estrelles Michelin, considerat cinc vegades el millor restaurant del món, quatre d’elles consecutives, a la llista The World’s 50 Best Restaurants. Del seu “llegat inacabable”, afegeix la mateixa font, destaca “descobrir i promoure el xef més original de principis del segle XXI, Ferran Adrià”. I afegeix: “junts van crear El Bulli i vanfomentar el moviment culinari que d’allà va sorgir”. El president de l’ACGN, Carles Vilarrubí, ha qualificat Soler de “referent internacional incomparable”.

Juli Soler i Lobo, va néixer a Terrassa el 31 de maig del 1949. Als 13 anys es va iniciar en el món de la restauració amb Miquel Rístol com a ajudant de cambrer al Gran Casino de Terrassa, i amb 14 va fer d’ajudant de barman al Chalet del Golf de Puigcerdà. D’allà va passar al Reno, a Barcelona, i un any més tard va acompanyar el seus pares al restaurant de la fàbrica de material elèctric Josa, actualment coneguda com a BJC.

Després va compaginar el món de la restauració amb el de la música, fent de DJ, assessorant i dirigint locals musicals i importants discs que venia a la botiga Transformer.

L’aventura musical, però, no va reeixir, i l’any 1981 Soler va canviar de trajectòria després que els propietaris del Bulli li encomanessin la creació i direcció d’un projecte que portés el restaurant a una nova etapa.

El projecte havia assolit ja dues estrelles Michelin quan, el 1990, Soler va adquirir la propietat de l’establiment amb Ferran Adrià. Seria el xef amb el qual el local assoliria la tercera estrella.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa