8 formatges catalans a la final del ‘Campeonato de los Mejores Quesos de España 2020’

El jurat format per 50 professionals del sector ha triat els 90 formatges que passen a la final

La pandèmia del coronavirus no ha aturat a l’organització de l’11 edició del ‘Gourmet Quesos, Campeonato de los mejores quesos de España 2020′ que va celebrar les semifinals els dies 3 i 4 de maig a l’hotel Wellington de Madrid. D’entre les 800 mostres presentades, el jurat format per 50 professionals del sector, va triar els 90 formatges que passarien a la final que, si no hi ha impediments, SE celebrarà en el marc de 34è Saló Gourmets del 15 al 18 de juny al recinte firal IFEMA de Madrid.

Entre els 90 formatges finalistes de les 15 categories n’hi ha 8 que són de casa nostra. Són els següents:

Categoria 1: Formatges joves elaborats amb llet de vaca

  • Farcell jove de la formatgeria Bètara de Perafita (Lluçanès)

Categoria 10: Formatges afinats de coagulació àcida o làctica:

  • Rodó Cendrat de Cabra de la formatgeria La Frasera de Vacarisses (Vallès Occ.)

Categoria 11: Formatges Blaus

  • Blau de Jutglar (llet crua de vaca) de la formatgeria Reixagó d’Olost (Lluçanès)
  • Blau de Búfala (llet past. de búfala) de Formatges de Muntanyola-Ampans (Bages)

Categoria 14: Formatges de pasta tova de pastor o de camp

  • Puigpedrós (llet crua de vaca) de la formatgeria Molí de Ger (Cerdanya)
  • La Gàrgola (llet crua d’ovella) de la formatgeria del Miracle (Solsonès)

Categoria 15: Formatges de pasta dura de pastor o de camp

  • El Claustre (llet crua d’ovella) de la formatgeria del Miracle (Solsonès)
  • El Farcell (llet crua de cabra) de la formatgeria La Frasera de Vacarisses (Vallès Occ.)

Nou comentari