Vadegust
Els 7 aliments amb els que aconseguiràs baixar el sucre en sang

Tenir sucre és un tema que preocupa a moltíssima gent. I molts són els que intenten constantment fer-lo baixar. Però no és tan fàcil com sembla. Els professionals de la nutrició acostumen a classificar els aliments aprofitant el mateix índex glucèmic. Usen una escala numèrica que va del 0 al 110, i que es considera alta, o de risc, si supera els 70 punts. Justament, les alternatives recomanables per a reduir el sucre en sang són les de baix número, tal i com publica Ok Diario.

Els aliments que t’ajudaran a baixar el sucre en sang són els següents:

Api

És ideal per a incloure’l en les teves amanides, ja que es tracta d’un diürètic natural que facilita la feina dels ronyons, evitant que retinguem líquids i ajudant-nos a eliminar les toxines, la presència de les quals dificulta les funcions orgàniques.

Cireres

Els fruits vermells en general, i les cireres en particular, proporcionen gran quantitat de fibra sense contenir sucre. Destaquen per uns antioxidants, les antocianines, que protegeixen les cèl·lules del mal dels radicals lliures.

Bledes

Com la majoria dels vegetals de fulles verdes, aquestes alenteixen l’absorció intestinal de la glucosa, i ho fan mentre ens proveeixen d’un bon percentatge del ferro que necessitem diàriament, sobretot si patim anèmia.

Bledes | Pixabay
Bledes | Pixabay

Pastanagues

En aquest cas hi ha truc, perquè les pastanagues només són convenients si les menges crues. En cuinar-les, l’índex glucèmic d’aquest aliment pot multiplicar-se, així que intenta menjar-les ratllades o en làmines.

Pa de sègol

No fa falta que t’acomiadis del pa però sí que optis per aquelles versions que no representen riscos. Oblida’t del pa blanc i consumeix pans integrals, com el de sègol.

Poma

La poma és una de les fruites de baix índex glucèmic. Gairebé totes, en realitat, menys la síndria i el meló. Però sobresurt entre les altres perquè compensa la falta d’hidrats de carboni amb fructosa, sucre natural.

Civada

Probablement el més saciante dels aliments d’aquesta llista, i aquesta no és una dada menor: l’índex glucèmic mitjana de la civada és de menys de 55. I el seu betaglucà alenteix l’absorció intestinal de la glucosa.

De fet, la farina de civada és aconsellable com a substituta d’altres farines menys saludables.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa