Vadegust
OleAurum preveu una collita d’oli excel.lent

El secret d’un oli únic es troba en el camp. OleAurum és el fruit de l’esforç de més de 3.000 agricultors de casa nostra, que cultiven els seus olivers a les Denominacions d’Origen Protegides Siurana i Garrigues.

I ja que és impossible elaborar un oli excel·lent sense unes olives també excel·lents, avui ens preguntem: com està sent la collita 2019?

Certament ha estat un any difícil amb incendis i aiguats que han colpejat el nostre territori.

A aquestes dificultats cal sumar-hi la sequera perllongada que es viu des de fa uns anys a força àrees del sud de Catalunya.

Tot i aquestes dificultats, la collita 2019 ens està aportant un oli d’una qualitat excepcional.

DOP Siurana

A la DOP Siurana les circumstàncies climatològiques (ha plogut i ha fet vent) han afavorit que caiguessin les olives més deteriorades. Per tant l’oliva que arriba al molí és una oliva sana i verda, amb una molt bona aroma.

Les primeres que han entrat als molins estan fent un oli excel·lent, la qual cosa fa preveure una campanya de gran qualitat. També es preveu una campanya força llarga.

Un increment notable

La previsió de la collita a la DOP Siurana pel 2019 és de 6,1 milions de quilos, més del doble que l’any passat. Els arbres han treballat de valent ja que respecte d’una campanya mitjana l’increment seria d’un 12%.

L’any passat la collita va ser molt curta, d’aproximadament 2,5 milions de kg. Això es deu a que els dos anys anteriors havien estat també de bones collites arribant als 6 milions de quilos, i al fet que va ploure en el moment de la floració, de manera que el fruit no va acabar de quallar bé.

Menys quilos a la DOQ Les Garrigues, major rendiment i excel·lent qualitat.

Aquesta campanya, la sequera farà caure la producció d’oli d’oliva a la Denominació d’Origen Protegida Les Garrigues fins als 3 milions de quilos, una xifra per sota de l’any passat i que suposa menys de la meitat del seu potencial productiu, que és d’entre 6 i 7 milions de quilos.

Les darreres pluges han estat beneficioses pels arbres però han arribat massa tard, per la qual cosa no tots s’han pogut recuperar.

Tot i això, el cultiu es manté, gràcies en part al reg de suport.

El percentatge de rendiment d’oli per quilo d’oliva serà lleugerament superior arribant al 19-20% (en campanyes anteriors estava situat vora el 18%) .

La qualitat es manté dins els paràmetres propis de l’excel·lència.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa