Vadegust
Els 5 millors aliments per a comprar en llauna

Comprar aliments en llauna sempre és una bona opció, perquè es conserven bé i acostumen a durar molt de temps abans de caducar. A més, són un recurs molt senzill si un dia no sabem què fer-nos per dinar o sopar. A més, hi ha determinats aliments en llauna que recomanen els experts perquè són molt saludables i, per tant, encaixen en una dieta equilibrada. Ara bé, és important saber quins triar. Són els següents, segons recull Ok Diario:

1. Blat de moro en llauna

El blat de moro en llauna és excel·lent per a afegir a una amanida o a altres plats. Pelar, preparar i cuinar el blat de moro fresc és una tasca molt tediosa, i, a més, moltes vegades no s’aprofita tota la peça, així que és una pèrdua de temps i de diners. Cal assenyalar que el blat de moro és un aliment amb un alt contingut en antioxidants, que prevenen l’envelliment prematur tant de la pell com de les cèl·lules.

2. Tomàquet en llauna

El tomàquet enllaunat és un bàsic que mai pot faltar en el rebost perquè amb ell es poden elaborar multitud de receptes: guisats, salses, sopes, pastes… El tomàquet en llauna és molt més consistent que el fresc i, a més, com existeixen un gran nombre de varietats, és fàcil adaptar la recepta en funció del sabor, l’acidesa, el color, la textura i la dolçor.

3. Sardines

Les sardines són un peix blau ric en àcids grassos omega 3. És possible comprar-les en conserva, i és una opció igual de saludable que si es consumeixen les sardines fresques, sempre que es compleixin una sèrie de requisits. Els experts recomanen prestar especial atenció als ingredients, sobretot pel que fa a la quantitat de sal, el tipus d’oli i que estigui lliure d’additius. L’ideal és que les sardines en llauna només tinguin dos ingredients: sardines i oli d’oliva verge extra.

Dues llaunes de tomàquet obertes | Pxhere
Dues llaunes de tomàquet obertes | Pxhere

4. Carxofes

Les carxofes enllaunades són una bona manera de gaudir d’aquesta verdura nutritiva i baixa en calories durant tot l’any. Es poden utilitzar com a guarnició per a un gran nombre de plats, així com afegir-les a amanides i utilitzar-les en moltes receptes. Les carxofes són baixes en calories, així que ajuden al control del pes corporal.

Olives negres

Les olives negres, a més de prendre-les per picar, també són estupendes per a donar-li un toc potent a qualsevol recepta, com una pizza casolana. Són molt riques en vitamina E, per la qual cosa tenen propietats antioxidants i ajuden a l’adequat funcionament del sistema immunitari. A això cal sumar que cuiden la salut cardiovascular i redueixen els nivells de colesterol en sang.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa