Vadegust
Els 5 aliments que estan debilitant la teva memòria

Acostuma a passar que els aliments que més ens agraden són, sovint, els que menys ens convé menjar, normalment per una qüestió de salut. I, com no podia ser d’una altra manera, els aliments que ingerim influeixen en les activitats cerebrals, com l’estat d’ànim, la memòria i la concentració, tal i com publica ‘Ok Diario‘.

Els últims estudis científics mostren que, per a promoure la salut del cervell, el pensament agut i la bona presa de decisions, és necessari eliminar cinc aliments de la dieta. Aquests no només afecten els bacteris intestinals, reduint les defenses, sinó que a més promouen la inflamació i afebleixen la memòria i la concentració. Són els següents:

1. Aliments amb una alta quantitat de sucre

El consum excessiu de sucre està relacionat amb la deterioració cognitiva. Una dieta amb alts nivells de sucre promou la inflamació, condueix a la mala memòria i, en definitiva, a la reducció del volum cerebral.

Elimina de la teva dieta les galetes dolces, els cereals ensucrats i els aliments altament processats, perquè tots ells contenen alts índexs de sucre.

2. Carbohidrats refinats

Tots els carbohidrats refinats inclouen sucres i grans altament processats, com la farina blanca.

Tots ells contenen un alt índex glucèmic, per la qual cosa la seva ingesta pot afectar la memòria. Especialistes assenyalen que també augmenten els riscos de patir depressió.

Si bé les patates no són carbohidrats refinats, són altes en índex glucèmic. Per la qual cosa, és necessari consumir-les amb moderació.

Diferents botifarres en una carnisseria | Pixabay
Diferents botifarres en una carnisseria | Pixabay

3. Carns processades

Un estudi realitzat per científics de la Universitat de Leeds al Regne Unit, suggereix que existeix un vincle estret entre menjar carn processada i desenvolupar algun tipus de desordre mental, on la memòria és la principal afectada.

Les carns processades estan relacionades també amb la depressió, pels nitrats utilitzats com a conservant i milloradors del color.

4. Menjar fregit

Els aliments fregits promouen la inflamació i estan associats amb l’Alzheimer i la depressió. Una dieta rica en aliments fregits es relaciona amb puntuacions més baixes en les experiències vinculades a l’aprenentatge i la memòria.

5. Carns vermelles, mantega i greixos saturats

Les dietes riques en colesterol i greix acceleren la formació de plaques de beta-amiloide al cervell. Aquestes proteïnes són responsables del dany cerebral, particularment en persones que pateixen Alzheimer.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa