El 21 i 22 de desembre se celebra amb gran expectació una de les fires més antigues i més emblemàtiques de Catalunya: La Fira del Gall de Vilafranca del Penedès. Amb 355 anys d’història, la Fira del Gall o de Sant Tomàs arriba perquè tots els visitants puguin gaudir de les excel·lències gastronòmiques del Gall del Penedès, que des de l’any 2016 llueix el segell d’Indicació Geogràfica Protegida. L’escenari de la 355a edició de la Fira serà El Parc de Sant Julià.

Activitats

Com cada any, els visitants poden gaudir d’una experiència única i més que completa. Més de 50 activitats acompanyen la Fira: el Mercat de l’aviram, el Concurs-Exposició de raça de gallines Penedesenques, la mostra Gastronòmica, el Mercat d’artesania… Tot maridat amb els millors vins D.O. Penedès. A més, hi ha noves activitats pel públic familiar i infantil.

Quim Masferrer, pregoner

Aquest any, l’actor, guionista i director d’espectacles Quim Masferrer ha estat el pregoner de la Fira. La presentació al seu càrrec es va fer el passat dijous 19 de desembre a les 20h a l’Auditori de Vinseum. D’altra banda, la inauguració oficial s’ha fet aquest dissabte 21 de desembre a les 8h, amb la sortida de les autoritats de la comitiva precedida de les figures del bestiari festiu de ploma vilafranquí: el Gall Tomasot i la Gallina Ballarica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa