Vadegust
Les 3 millors dietes que pots seguir el 2023

Has començat el 2023 amb la ferma intenció de cuidar-te i perdre una mica de pes? Si és així, és important que sàpigues quines són les 3 millors dietes que pots seguir, segons el rànquing que elabora anualment la revista ‘US News and World Report’. Doncs bé, són les següentes: la dieta mediterrània, la DASH i la flexitariana són els millors plans alimentaris del 2023. I ho són pel seu efecte saludable i capacitat de controlar el pes a llarg termini.

Segons publica La Vanguardia, el llistat, que ja és el tretzè any que es publica, és resultat de les opinions d’un panell d’experts mèdics i nutricionistes que estudia a fons les 38 dietes més populars del món. És el sisè any consecutiu que la dieta mediterrània aconsegueix el primer lloc.

“Nombrosos estudis han demostrat que aquest model dietètic redueix el risc d’unes certes afeccions de salut cròniques, com les malalties cardiovasculars i la diabetis tipus 2, al mateix temps que promou una major esperança de vida”, expliquen a US News & World Report.

Aquest pla d’alimentació que se segueix tant a Catalunya com en altres països banyats per la mar Mediterrània, es caracteritza per basar-se en el consum d’aliments d’origen vegetal al mateix temps que s’incorporen grans integrals, llegums, fruita seca, mariscos, carns magres i greixos no saturats com les de l’oli oliva verge extra, “un producte increïblement bo per al benestar”, assenyalen.

Un home pesant-se | Pxhere
Un home pesant-se | Pxhere

Des de la revista estatunidenca també destaquen que la dieta mediterrània, que aconsegueix una puntuació de 4,6 sobre 5, és fàcil de seguir per a tots els membres de la família, que els aliments que inclou estan disponibles en qualsevol botiga i que és un pla respectuós amb el planeta, a més de que fomenta el consum de greixos saludables, entre altres avantatges.

La següent dieta millor valorada per US News & World Report és la DASH, un pla alimentari que va idear el National Heart, Lung, and Blood Institute per a prevenir i tractar la hipertensió. Aquesta posa l’accent en el consum de fruites i verdures, cereals integrals, proteïnes magres i productes lactis baixos en greix, aliments rics en nutrients com el potassi, el calci i la fibra que poden ajudar a reduir la pressió arterial.

La dieta DASH comparteix el segon lloc amb la flexitariana, un pla que s’ha tornat molt popular en els últims anys, tot i que el terme va ser encunyat fa més d’una dècada per la dietista Dawn Jackson Blatner. Els qui ho segueixen, no han d’eliminar per complet el consum de carn, com sí que fan els vegetarians.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa