Vadegust
Més d’un centenar d’expositors a la 24a edició de la Fira de l’Oli Verd de Maials

La la Fira de l’Oli Verd de Maials (Segrià) va donar aquest dissabte el tret de sortida a la 24a edició, amb més d’un centenar d’expositors i unes bones previsions de venda d’oli. La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Acció Rural, Teresa Jordà, va presidir l’acte inaugural, acompanyada per l’alcalde de Maials, David Masot, i el president de la Cooperativa del Camp Foment Maialenc, Francesc Teixidó. Tots ells van fer un recorregut pel recinte firal durant el qual van poder conèixer de primera mà totes les activitats que presenta el certamen, com ara jornades tècniques, tasts d’oli i xerrades i les visites guiades a la Vila Closa.

Pel que fa a les jornades tècniques, la primera de dissabte va estar dedicada a ‘Projectes de futur en l’olivera a la finca experimental de la Diputació Lleida a Maials‘, a càrrec de Xavier Vallverdú (IRTA) i Miquel Pascual (UdL) així com la jornada PATT ‘L’estratègia de màrqueting en el món de l’oli. Costos de producció d’olives’, a càrrec de José Luis Cunillera Sánchez, soci director de l’Agència OM i Víctor Sas Lamora, enginyer agrònom i tècnic de la Comunitat de Regants Garrigues Sud i la col·laboració de l’Escola Agrària de les Borges Blanques.

Diumenge es va fer la jornada tècnica ‘Gastronomia i tast d’oli d’oliva verge extra’, un tast guiat a càrrec de Pilar Pardell Pons, membre del Panell de Tast Oficial d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya.

Els tallers de degustació d’oli i els tastos de cervesa artesana també van compartir cartell amb la presentació del llibre ‘Neures de pa sucat amb oli’, a càrrec de Pepita Sopeña i Feu, i també hi va haver teatre i la xerrada ‘Com digitalitzar el negoci i com posar botiga online’, a càrrec de Misoluzion, amb Manuel Pellisé.

La tarda de dissabte es va realitzar la investidura com a Amic de l’Oli del gerent d’Agustí Mestre, Jordi Mestre, la família del qual és originària de Maials. A més, durant els dos dies de la fira, que es va clausurar diumenge pel vicepresident primer de la Diputació de Lleida, Jordi Latorre, els assistents al certamen van poder gaudir dels bombons que es van elaborar amb cremós d’oli i pa d’oli, amb l’oli Baró de Maials.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa