Vadegust
Les 10 coses que mai has de llençar per l’aigüera de la cuina

Potser ens sembla una tonteria, però és molt important que no llencem certes coses per l’aigüera de la cuina. A més, moltes d’aquestes coses són aliments, que segurament fem servir en el dia a dia. I ‘La Vanguardia‘ ha fet un recull de 10 coses que mai hauríem de llençar per l’aigüera:

1. Qualsevol sòlid, i menys si és inorgànic

Tot el que no tingui aigua o líquid pot provocar un embús en les canonades. El primer que no cal tirar són sòlids, i menys si no són orgànics. Tots hem tirat un sòlid orgànic a l’aigüera. Alguns es desfan i d’altres que no. Però un sòlid inorgànic, com un plàstic o un metall, provocarà un embús amb el temps.

2. Oli de cuina

L’oli de cuina no ha de tirar-se mai per l’aigüera, no només perquè és altament contaminant, sinó perquè és un dels elements que més embussos provoca, encara que sembli un líquid inofensiu.

3. Pòsits de cafè

Els pòsits de cafè són fibrosos i no es desfan amb l’aigua, així que es poden anar acumulant amb algun material que estigui adherit a les parets del tub.

4. Arròs i pasta

Tant l’arròs com la pasta i similars absorbeixen l’aigua i no només augmenten de volum, sinó que poden quedar-se fàcilment adherits en les canonades a causa del midó que contenen.

5. Cabells

No és el més freqüent, però el pèl també pot embussar l’aigüera.

Ous bullits | Pixabay
Ous bullits | Pixabay

6. Peles d’ou

Tot i que normalment les tirem a les escombraries, a vegades poden quedar restes a l’aigüera que, sense donar-li importància, deixem que arribin a les canonades. En ser primes, és possible que també es puguin quedar enganxades a les adherències del tub, es vagin acumulant i contribueixin a fer un tap.

7. Burilles de cigarretes

A part de ser extremadament antihigièniques i contaminants, les burilles inclouen una escuma que absorbeix l’aigua i s’infla. En augmentar de volum, és més fàcil que pugui generar un embús. Mai s’han de tirar per cap aigüera de la casa.

8. Adhesius de la fruita

A vegades quan rentem la fruita se’ns pot colar algun adhesiu del productor de la fruita per l’aigüera. Això sí que hem d’evitar-ho, perquè s’enganxen fàcilment a les parets dels tubs. Això crea una primera adherència i farà que s’acumulin la resta de materials que hem comentat i creuen una obturació.

9. Restes de pintura

Pot passar que algú hagi pintat qualsevol cosa de la casa i hagi aclarit els pinzells a l’aigüera. Doncs ha de saber que no hi ha material que s’enganxi més que la pintura.

10. Farina

La combinació de farina i aigua és un dels materials adhesius més perillosos que hi ha per a l’aigüera. Juntament amb l’arròs i l’oli, és el que més hem d’evitar tirar per la pica de la cuina.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa